Universal Access To All Knowledge
Home Donate | Store | Blog | FAQ | Jobs | Volunteer Positions | Contact | Bios | Forums | Projects | Terms, Privacy, & Copyright
Search: Advanced Search
Anonymous User (login or join us)
Upload

Reply to this post | Go Back
View Post [edit]

Poster: firemanrob Date: Jun 30, 2003 3:30am
Forum: sflan Subject: Connection

I can recieve sflan4 from my window in building 1028 presidio with a cantenna and a bi-directional amp with full strength. However, I am only sending packets and not recieving any. is there a setting I have missed or is it possible I am recieving but don't have enough power to reach your antenna?

Reply to this post
Reply [edit]

Poster: Administrator, Curator, or Staffakb Date: Jul 6, 2003 5:12am
Forum: sflan Subject: Re: Connection

I have no involvement in sflan, but from what I've gathered if you're associated w/ the AP you should be fine. Did you get a dhcp lease? Can you ping the gateway? What's the MAC address of the gateway you have associated with? Does the information you've observed from your association grok with the info presented here:

http://archive.org/iathreads/post-view.php?id=6593

Reply to this post
Reply [edit]

Poster: firemanrob Date: Jul 7, 2003 12:41am
Forum: sflan Subject: Re: Connection

the only thing I get when i associate to the AP is an IP address 169.254.66.45 and a 'subnet mask' of 255.255.0.0 there are no other details shown for the connection. still sending packets but not recieving them.

Reply to this post
Reply [edit]

Poster: Administrator, Curator, or Staffakb Date: Jul 7, 2003 12:56am
Forum: sflan Subject: Re: Connection

You're not getting an IP address from the DHCP server. The 169.254 address is what the OS auto assigns when one is not forthcoming otherwise. So the first thing to check

Its not clear whether its a layer 2 (wireless) or 3 (IP) problem. For layer 2 you're kinda dependent on the tools that came with your card, though you seem to indicate that your tools are telling you its not layer 2.

Are you on Windows? Open a command prompt and type "netstat -e". If you've got no bytes received there then its a layer 2 problem. Netstumbler (again on Windows) is a useful tool to have. It'll tell you (amongst other things) what the MAC address of the AP is, that could be helpful if for some reason there's another one with the same essid.

The netadmins would be able to tell you whether or not the AP and/or DHCP server is seeing your MAC address. If its a layer 3 problem of some sort they could also tell you a safe IP address for you to manually configure to troubleshoot that.

Hope that's helpful.

Reply to this post
Reply [edit]

Poster: firemanrob Date: Jul 9, 2003 8:13am
Forum: sflan Subject: Re: Connection

I'm running windows XP. I have connected to other wireless networks with no problems, for some reason I have not been able to connect to any SFLAN AP's. I'm not sure what the deal is. I have seen the lease info you spoke of on the other AP's but never on SFLAN. I am still sending plenty of packets but am not recieving.

Reply to this post
Reply [edit]

Poster: firemanrob Date: Jul 9, 2003 1:18pm
Forum: sflan Subject: Re: Connection

by the way, is there anyone on here who is involved with sflan who has read this and has some input? Thanks! :-)

Reply to this post
Reply [edit]

Poster: Administrator, Curator, or Staffbrewster Date: Jul 9, 2003 3:19pm
Forum: sflan Subject: Re: Connection

We thought we were over the dhcp problem. what sflan node is not giving out dhcp leases and we will try to confirm it and then squash the bug.

thanks!

-brewster

Reply to this post
Reply [edit]

Poster: firemanrob Date: Jul 10, 2003 2:11pm
Forum: sflan Subject: Re: Connection

hi!, thanks for the reply it is sflan 4 I'm failing to obtain a lease from. if you have any questions feel free to email me at Firemanrob@hotmail.com

Reply to this post
Reply [edit]

Poster: firemanrob Date: Jul 16, 2003 6:17am
Forum: sflan Subject: Re: Connection

For Brewster: Just wanted to check in and see if you have found out anything. I'm still unable to obtain a dhcp lease from sflan4.

Reply to this post
Reply [edit]

Poster: firemanrob Date: Jul 5, 2003 9:29am
Forum: sflan Subject: Re: Connection

geez, with all the helpfull responses it's a wonder more people don't use SFLAN.